حسین(ع) آموزگار بزرگ مکتب ایثار و شهادت است که درس عشق و دلدادگی را در گوش زمان زمزمه کرد واینک پس از گذشت قرن های متمادی از آن واقعه بزرگ، هنوز درس آزادگی او در دل و جان انسانهای آزاده در چهارگوشه جهان تبلور عینی دارد، و هنوز هم مسلمانان و غیرمسلمانان او را الگوی بارز و برجسته و مصداقی ارزشمند از رشادت و از خودگذشتگی می دانند و بر صلابت بی چون و چرای زاده رسول الله(ص) سر تعظیم و تکریم فرود می آورند.از همین روست که نزدیک به ۱۴ قرن هنوز ندای«هل من ناصر ینصرنی»- کیست مرا یاری کند- حضرتاباعبدالله الحسین(ع) به گوش می رسد و خیل مشتاقان و سینه چاکان آن حضرت هر سال به یاد مظلومیت اهل بیت(ع) سیاهپوش می شوندو مراسم عزاداری برپا می کنند.»
براستی قیام امام حسین«ع» چه نقشی در بیداری مسلمانان جهان داردو چرا این واقعه تاریخی همچون صدها و هزاران رویداد تاریخی دیگر به دست فراموشی سپرده نشده است؟ نقش عظیم عاشورا در انقلاب اسلامی ایران چه بود ؟
عاشورا نه یک حادثه که یک فرهنگ است، فرهنگی برخاسته از متن اسلام ناب که نقشی حیاتی را در استحکام ریشه ها، رویش شاخه ها و رشد بار و برهای آن ایفا کرده است. عاشورا هیچ گاهدر محدوده زمان و جغرافیای خاصی محصور نمانده است، بلکه همواره الهام بخش تشیع در راستای حرکت ها، جنبش ها و قیامهای راستین شیعه- پل بسیاری از نهضتهای دیگر- در برابر کانون های ظلم و کفر و نفاق بوده است.
عاشورا و عبرت ها
« عاشورا به ما می آموزد که در ماجرای دفاع از دین، بصیرت بیش از چیزهای دیگر برای انسان لازم است، بی بصیرتها، بدون اینکه بدانند فریب می خورند. عاشورا پیام ها و درسهایی دارد، عاشورا به مادرس می دهد که برای حفظ دین باید فداکاری کرد، درس می دهد کهدر راه قرآن باید از همه چیز گذشت و در میدان نبرد حق و باطل،همه افراد اعم از کوچک و بزرگ زن و مرد، پیر و جوان، امام و رعیت باهم در یک صف قرار گیرند چراکه جبهه دشمن با همهتوانایی های ظاهری بسیار آسیب پذیر است، همچنانکه جبهه بنی امیه به وسیله کاروان اسیران عاشورا در کوفه، شام و مدینه آسیب دید و بالاخره هم نهضت عاشورا به فنای جبهه سفیانی منتهی شد.»«بخشی از بیانات رهبرمعظم انقلاب »گذرگاه کوتاه
زندگی وشهادت سرورآزادگان-حسین بن علی(ع)-که روشی ازقرآن وسنت پیامبراکرم(ص) است،بادرس های عمیق وپرمعنا درهردوران توانسته است روح جامعه ی بشری را پرورش داده و محیط آن زمان رابه جنبش وحرکت درآورد.
باآن که حماسه ی حسینی رابارهاگفته اندومانیزشنیده ایم،اما هنوزدراول وصف آن مانده ایم!نه کهنه شده است ونه رموزو اسرارآن به پایان رسیده است.ماپشنگان هنوزازدریای بی کران شخصیت حسین(ع)قطره ای ننوشیده ایم!
دراین گذرگاه کوتاه زندگی،سعی برآن داریم تابامظلومیت این امام همام همراه باشیم ودرمکتب پرفیض شهادتش درس ایثاروازخودگذشتگی بیاموزیم. علوی و حسینی باشید.
۹۲/۰۸/۲۳
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.